• Krajšie Vianoce pre seniorov

          • Teší nás, že  naši žiaci nemyslia len na seba, ale myslia i na osamelých seniorov  v domovoch dôchodcov. Tohtoročné vianočné sviatky  pre nich tak budú krajšie vďaka  dvom krásnym vianočným projektom.

            Naši siedmaci sa  rozhodli potešiť osamelých seniorov krabicami plnými lásky prostredníctvom projektu Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok. Vyhľadali na internete základné informácie a bez váhania sa pustili do príprav. Rozdelili si úlohy tak, aby si v každej krabici našiel obdarovaný senior niečo sladké, niečo slané,  niečo mäkké, niečo voňavé, niečo teplé, niečo pre zábavu i niečo zo srdca.  Vyrobili originálne vianočné pohľadnice a vlastnoručne napísali pár slov, ktoré isto našich seniorov zahrejú pri srdiečku.                                                     

            Žiakom druhého stupňa  je druhý projekt – Vianočná pošta pre seniorov-  dobre známy. Už tretie Vianoce zdobia ich vlastnoručne vyrobené pohľadnice stolíky seniorov v domovoch dôchodcov. Naši žiaci sa tak pripojili k dobrovoľníkom z celého sveta, aby dopriali neznámym starkým vlastnoručne  vyrobenú a napísanú vianočnú pohľadnicu – jeden z tradičných symbolov Vianoc, ktorý dnes už akosi „vyšiel z módy“. Tohtoročné vianočné sviatky sa z našich pohľadníc plných úprimných prianí tešia seniori v Zariadení pre seniorov Kontakt n.o. v Medzeve a Zariadení pre seniorov Smaragd v Hurbanove.

                                                                                                                                               Mgr. Gabriela  Zacharová

          • Chrípkové prázdniny

          • Vážení rodičia, podľa metodického usmernenia RÚVZ v Trnave vzhľadom k neustále sa zvyšujúcemu percentu žiakov a zamestnancov školy preukázateľne chorých na chrípku a iné respiračné ochorenia sa od pondelka 19.12. 2022 prerušuje vyučovanie na škole z dôvodu chrípkových prázdnin. Vyučovanie sa začne až po skončení vianočných prázdnin 9.1.2023.vedenie školy

          • Finančná gramotnosť na prvom stupni

          • ....aké však bolo kráľovo prekvapenie, keď mu kopáč povedal, že vyžiť z troch grošov by bolo ľahké, ale on jeden groš vracia, druhý požičiava a z tretieho sám žije....

            Dňa 15.12. 2022 sa žiaci 2.B a 4.B zúčastnili zaujímavej hodiny Finančnej gramotnosti, na ktorej sa dozvedeli, že dôležité nie je peniaze len zarobiť, ale vedieť s nimi správne hospodáriť, myslieť pritom na minulosť, prítomnosť i budúcnosť. Uvedomili si, že ak je človek gramotný a vie svoje schopnosti správne využívať, dokáže ľahšie prežiť. Za ochotu a čas strávený s druhákmi i štvrtákmi ďakujeme pánovi Levčíkovi, s ktorým deti spoločne prišli na to, že najlepšia investícia v živote je investícia do vzdelania.

                                                                                                                                                    Mgr.  Mária Lišková

          • CHÉMIA VO VIANOČNOM DUCHU

          • Žiačky deviateho ročníka sa na hodinách chémie aktuálne venujú chemickým výpočtom a príprave roztokov. Roztoky sú pre chémiu a chemický priemysel veľmi dôležité, preto je nevyhnutné ovládať aj spôsob ich prípravy. V predvianočnom čase sme sa rozhodli spojiť príjemné s užitočným a prakticky sa naučili pripravovať roztoky. A keďže nechceme zbytočne plytvať surovinami, tak sme sa rozhodli dané roztoky prakticky využiť. Deviatačky v spolupráci s p. učiteľom Macáškom vyrobili v odbornej učebni typický chemický vianočný stromček, ktorý bude skrášľovať priestory učebne až do Vianoc.

                                                                                                                                                 Mgr. Lukáš Macášek

          • Exkurzia do atómovej elektrárne Mochovce

          • Žiaci VII.A a VII.B sa zúčastnili  exkurzie do Energolandu atómovej elektrárne Mochovce.

            Prostredníctvom 33 interaktívnych sekcií sa vydali na dobrodružnú cestu  energiou.Preskúmali celú evolúciu (vývoj) energie od veľkého tresku až po blízku budúcnosť. Zistili, ako s energiou nakladal človek v minulosti a ako dnes. Dozvedeli sa o využití rôznych druhov energie, o pozitívach i negatívach jednotlivých spôsobov výroby elektriny, o globálnom otepľovaní i o uhlíkovej záťaži.  Zaujímavosťou bolo 3D kino s vlastným filmom -Od veľkého tresku až po blízku budúcnosť, model bezemisnej motorky, interaktívna LED podlaha alebo termálne zrkadlo. Prostredníctvom Mapy energie mohli vyhľadávať rozličné zaujímavé fakty a štatistiky, ktoré sa priamo premietajú na mapu sveta s vyznačenými krajinami.

                                                                                                                                              Mgr. Ľubica Holanová

          • Okresné kolo Technickej olympiády

          • Dňa 24. 11. 2022 sa naši žiaci Lydka Šándorová a Filip Harsányi - 9. B a Patrik Richter- 7. B zúčastnili Okresného kola Technickej olympiády na SOŠ technickej v Hlohovci. V kategórii A súťaž prebiehala vo dvojiciach a ich úlohou bolo zhotoviť výrobok z dreva podľa technického výkresu a samostatne realizovať testy. Patrik súťažil ako jednotlivec tiež v teoretickej časti formou testu a v praktickej časti pri výrobe stojanu na mobil presne podľa zadania. Naši žiaci boli veľmi úspešní. V kategórií A sa Lydka a Filip umiestnili na 1. mieste a postupujú do krajského kola a Patrik Richter sa umiestnil na 3. mieste v kategórii B. Súťažiacim srdečne gratulujeme a želáme veľa úspechov do ďalšieho kola.                                                                               

                                                                                                                                              Mgr. Ľubica Holanová

          • Adventné aranžovanie

          • Naše šikovné dievčatá sa zúčastnili 1.decembra  predvianočnej súťaže v  aranžovaní. Témou boli Šťastné a veselé Vianoce.  Školu reprezentovali Lydka Šándorová, Natália Petrusová a Petra Mária Petrusová. Dievčatá vytvorili krásny adventný veniec v duchu vianočnej dedinky a vianočný svietnik v modernom štýle, ktorý zaujal porotu a bolo nám udelené 2.miesto v aranžovaní .dievčatám srdečne blahoželáme a tešíme sa na ďalšiu reprezentáciu našej školy .                                                                                 

                                                                                                                                            Mgr. Ľubica Holanová

          • Projektový deň Tolerujem odlišnosti

          • Počas projektového dňa sa žiaci siedmeho ročníka venovali témam ľudských práv, rasovej znášanlivosti, diskriminácie, xenofóbie. Témam sa venovali počas preventívnych hodín so školskou psychologičkou, hodiny angličtiny a občianskej náuky. Prostredníctvom hier, videí, diskusií a tvorivých aktivít sa zamýšľali nad potrebou tolerancie a znášanlivosti. Každý žiak vytvoril prívesok s mottom podporujúcim toleranciu medzi ľuďmi.

                                                                                                                                                     Mgr. Jana Liptáková